Főzzön okosan kávét!

Napjainkban már egyáltalán nem tűnik különlegesnek, ha például "beszélget" velünk a telefonunk, vagy mondjuk a porszívónk és fűnyírónk is önállóan elvégzi amunkát helyettünk. Az azonban még újdonságnak számít, hogy a kávéfőzőnk lesi kívánságunkat és mire megérkezünk otthonunkba, már kész is a forró feketénk.

Ki ne indult volna már azzal a sóhajjal haza, hogy nem vágyik semmi másra, mint egy gőzölgő kávéra, csak ne kellene előtte bekészíteni? Ezt a kívánságot váltották valóra a Nespresso tervezői, akiknek a jóvoltából elég csak "megsúgni" a telefonunknak, hogy készülhet a feketénk, a többit elrendezi az okos kávéfőzőnk.

Az AV Planet által forgalmazott De’Longhi Prodigio EN170.S az első intelligens Nespresso kapszulás kávégép, ami Bluetooth Smart® technológia segítségével csatlakoztatható okostelefonunkhoz.

A Prodigio különleges élményt biztosít, hiszen egyszerre élvezheti kedvenc Grand Cru kávéjának felülmúlhatatlan élményét és a Nespresso mobilalkalmazásának köszönhetően a kapszulakészlet-követés, az időzített kávéfőzés és a karbantartási értesítések lehetőségét. A kávégép egyszerre több felhasználóhoz és mobileszközhöz képes kapcsolódni a még teljesebb élményért.

A csúcstechnológiával felruházott gép még arra is "figyel", hogy erős vagy inkább egy könnyedebb feketét inna a megrendelő - emelte ki az AV Planet áruház vezetője, aki szerint a High tech kategóriába tartozó gép kifejezett kedvence lett a férfi vásárlóiknak is.Tulajdonságok:

Energiaosztály: A-40%
A pumpa nyomása: 19 bar
Teljesítmény: 1260 W
Bemeneti teljesítmény (W): 1150-1260
Méretek (szé x mé cm): 11,95x37,4x25,5
Feszültség / frekvencia (V ~ Hz): 220/240 ~ 50/60
Gyors 25 másodperces felfűtés
Automatikus kikapcsolás
Automatikus kapszula kidobás
Kapszula gyűjtő: 14 db kapszula
Víztartály kapacitása: 0,8 L
Tejtartály · Szín: Ezüst
Súly: 2,9 kgLimitált szériás karórák a Forma-1-es kollekcióban

Hét futamhétvége után július 27-29. között ismét Magyarországra látogat a száguldó cirkusz. Ennek apropóján a Scuderia Toro Rosso csapat együttműködő partnere, a Casio bejelentette, hogy új karórákkal bővíti limitált kiadású Forma-1-es kollekcióját.

„A japán kézművesség hagyományait felelevenítő órák már 10 éve vannak jelen a versenysorozatban. A Gerhard Berger által alapított istállóval pedig 2016-ban kötött megállapodást a gyártó” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

A Casio Forma-1-es órái tökéletes összhangban vannak a népszerű versenysport dinamizmusával és csillogásával. A kollekció most négy új Edifice fém sportkarórával bővül. Az EQB-900TR-2AER a Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően akár okostelefonos alkalmazással is használható. Ezt a karórát elsősorban merész dizájnja és feltűnő tokja miatt kedvelik, mely kisebb és könnyebb más, okostelefonokhoz csatlakoztatható Edifice órákhoz képest. Az óra a világ bármely pontján képes a pontos idő kijelzésére, mivel az alkalmazáson keresztül naponta négyszer frissíti önmagát. A szintén Solar-technológiás EQB-900TR-2AER-t olyan hasznos funkciókkal látták el, mint például a töltöttség kijelző, az öröknaptár, vagy éppen az ébresztési lehetőség. Sőt, a telefon képes „megtalálni” az elkeveredett mobiltelefont is.

Az új Scuderia Toro Rosso limitált óráknál kivételesen fontos a köridő mérése, éppen ezért az 1/1 másodperces stopper mellett 1/1000 másodperces mérési funkcióval is rendelkezik, melynek mérési ideje eléri a 24 órát. Memóriájában pedig 100 rész- és köridő kereshető vissza.Nem használják biztonságosan az internetet

Hiába lógnak egész nap a neten, a digitális bennszülöttként aposztrofált kamaszok nem tudatosan és nem kellő biztonsággal használják a rendelkezésükre álló technológiai eszközöket – derül ki a a 21. Századi Oktatásért Alapítvány Microsoft megbízásából kidolgozott módszertanán alapuló felméréséből, amelyben 25 Innovatív Iskolában mérték fel a 13-18 éves tanulók digitális kompetenciáit.

A kutatásban 2700 tanuló vett részt, akiknek például álhíreket kellett felismerniük, az online vásárláshoz szükséges bankkártya-adatokat kellett leolvasniuk, valamint ki kellett választaniuk a megfelelő kommunikációs platformot egy videó megosztásához vagy egy várható dolgozattal kapcsolatos kérdésfelvetéshez.

A felmérés eredményei szerint a diákoknak főként az okoz fejtörést, ha a világhálón kell válaszok után kutatniuk, majd mérlegelni és értékelni a találtakat. A célzott internetes keresés, az adatfeldolgozás és az álhírek felismerésének képessége a tesztet kitöltő intézmények mindegyikében fejlesztésre szorul. A problémamegoldás, a biztonság, a tartalomelőállítás és a kommunikáció területén jobb, átlagosan 50 százalék feletti eredmények születtek.


Kiderült az is, hogy a diákok a tanult megoldási sémákkal ugyan jól boldogulnak a digitális térben, ugyanakkor könnyen el is vesznek, ha olyan problémával találják szemben magukat, amelyre kreatív és újszerű módon kellene reagálniuk. A fiatalok komfortosabban érzik magukat az online kommunikáció és a csoportmunka megoldásoknál, tisztában vannak a hagyományos informatika órán megismert irodai programok funkcióival is, azonban a programozási feladatok és a szerzői jogok kérdésköre már némi fejtörést okozott nekik.

Az eredmények alapján jobban kellene hangsúlyozni a biztonságos eszköz- és internethasználatot, valamint a személyes adatok védelmének fontosságát és lehetőségeit is - hívták fel rá a figyelmet.Csapatépítés Tesla vezetéssel

Igazi adrenalinbombával lepheti meg kollégáikat azok a cégek, akik a manapság egyre divatosabb csapatépítőn belül egy Tesla vezetésével ajándékozzák meg a munkatársakat.

Ki ne szeretne igazán nagy Meglepkével előrukkolni akár egy csapatépítőn, vagy elkápráztatni a céges ügyfeleket? Bár valóban egyre több  extrém lehetőség van arra, hogy egy ilyen program igazán felejthetetlenre sikerüljön az extrém ajándékokkal foglalkozó csapat egy igazi High Tech élményt ad.

A világ jelenleg leggyorsabb autójába ülhet, aki részt vesz a Tesla Élményvezetésen.

Ezt az autót igen sok márka megpróbálta már lenyomni, sikertelenül. Alulmaradt a 700 lóerős Mustang, de keményen rávert a Ferrarikra is.

Az S P90(D) Tesla Modellre leginkább azt mondják, mer nem is suhan, hanem sokkal inkább repül.


A Szuper Autó paraméterei, műszaki adatai:
Típusa: Tesla Model S P90(D)
Teljesítménye: 562 Kw (760 Le) HÉTSZÁZHATVAN!
Gyorsulás: 3mp alatt van 100km/h-n.

A Meglepkék 3 fajta vezetési csomagot alakított ki. Ebből az első, amikor a vezetési idő  180  perc, aminek a végén a csapat ajándékba megkapja a belső kamerás felvételt.

A második verziónál a vezetési idő villámtöltő esetén 8 óra, gyors töltő esetén 6 óra tiszta vezetés. természetesen ebben az esetben is jár a belső kamerás felvétel.

És végül elérhető az egész napos Tesla Élményvezetés is. Ebben az esetben a vezetési idő villámtöltő esetén 8 óra 2 autóval, gyors töltő esetén 6 óra 2 autóval tiszta vezetés.

Töltési szünetekben kérhető előadás az elektromos autózásról, Tesla legapróbb titkairól.A motoros túrákat segíti az RBiker alkalmazás
 
A hazai fejlesztésű – iOS-re és Android-ra is letölthető -  applikáció alkotói elsődlegesen a "saját motoros utazásokat" igyekeznek minél színesebb módon elmenteni és megörökíteni.

Ráadásként túra közben olyan hasznos adatokkal szolgál, mint az aktuális-, az átlag és a maximális sebesség, illetve azonnali képkészítésre is lehetőség van az app segítségével.
A fotózás után egy gombnyomással megoszthatják élményeiket a közösségi oldalakon, barátaikkal tarthatják a kapcsolatot és nyomon követhető, ki merre járt. Barátságok alakulhatnak városok vagy az azonosan kedvelt motorok alapján, de akár motoros rendezvényekből is válogathatnak kedvünkre a vasparipák szerelmesei.

Az ingyenes applikációban elmenthetőek a túrák, ráadásként a kezdők túraútvonalaihoz (fényképes) tippeket is adnak, a túraszervezők számára pedig támogatást adnak.A fejlesztők célja, hogy a visszajelzések alapján egy minden igényt kielégítő motoros alkalmazást dolgozzanak ki. Az applikáció mellé egy weboldal is tartozik, amin könnyen kezelhetőek a profilunk, a kereső segítségével megtekinthetőek az ismerősök túrái is.

Az alkalmazáson belül a "Túra létrehozása" funkcióval egyedi túrát bármelyik regisztrált tag létrehozhat, legyen az akár nyilvános/publikus vagy privát.
Az útvonal meghatározásánál egy térképet is generálnak, ami szabadon alakítható a kezdő- és végpontok, illetve az útvonal mozgatásával.
Az adott túra általános jellemzőinek megadásával bárki könnyedén tájékozódhat és jelentkezhet a túrára.Autonóm drónok gyűjtenek adatokat az óceánról

Az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) pénteken jelentette be, hogy a Saildrones elnevezésű dróncsoport akár 12 hónapon keresztül is képes megfigyeléseket végezni. A drónok mérik a hőmérsékletet, vizsgálják a tengeri élővilágot, a víz sótartalmát és a vízfelszíni karbontartalmát.A high-tech drónflotta jelentőségét a kutatások szempontjából kiemelve a CSIRO közleménye arról is beszámolt, hogy a szakemberek felszerelték a drónokat az óceán kémiai, meteorológiai adatait vizsgáló, valamint tengeri akusztikus érzékelőkkel is.
A drónokat vissza sem kell rendelni a partra, ha módosítani akarnak beállításain vagy cserélni akarják felszerelését, ugyanis teljes rendszerük elérhető és irányítható bárhonnan egy okostelefonnal.Magyarországot térképezték

A Google autói újra járták Magyarországot, hogy a Street View, azaz az utcakép funkcióit frissítsék.

Az alkalmazás 2013 óta működik Magyarországon, azóta többször frissítették.
Az autók a korábban kihagyott régiókról gyűjtöttek fényképeket. A tervek szerint május-júniusban Miskolc, Debrecen, Szeged, Budapest, Székesfehérvár, Győr, és Pécs környékét járták be.
Az utcakép a Google-térkép szolgáltatása, amely már több mint 80 országban készült.
A 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, amely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google-térkép mobil verziójában is elérhető.


A Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az utcaképfunkció elkészítésekor. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a "hiba bejelentése" gombra kattintva.A betörőt is elriasztja a robotporszívó

Hasznosságát nézve, akár úgy is mondhatnánk, hogy egy igazi kettő az egyben szerkezet az LG wifis robotporszívó, ami nemcsak a háziasszonyok óriási segítsége lehet, de még az otthon biztonságát is képes növelni. Mindkét tevékenység elengedhetetlen, hiszen azontúl, hogy a gép önállóan takarít, még egy komoly biztonsági rendszernek is megfelel.

Az otthonok biztonsága világszerte egyre nagyobb jelentőséggel bír a vásárlók számára. Napjainkban egyre többen fektetnek be olyan rendszerekbe, amelyekkel biztonságban tudhatják otthonukat, még akkor is, amikor nem tartózkodnak otthon. Az LG egyik készüléke már ezen a területen is hasznos megoldásokat kínál: a wifis HOM-BOT robotporszívó nemrégiben sikeresen elijesztett egy betörőt az izraeli Holon városában, miközben értesítette a lakás tulajdonosát a rablási kísérletről.

Kobi Ozer éppen az irodájában dolgozott, amikor képeket kapott az okostelefonjára egy betolakodóról – a fotókat saját HOM-BOT robotporszívója küldte. A készülék a képeket az LG SmartThinQ™ alkalmazáson keresztül továbbította, amely a háztartási elektronikai eszközök távoli irányítására szolgál. A porszívó képeket készít a lakásról, ha szokatlan mozgást érzékel – ez történt akkor is, amikor Ozer megkapta a fotókat.Az LG wifis HOM-BOT robotporszívójának távirányító rendszere és mozgásérzékelője együtt dolgozik a SmartThinQ™ alkalmazással. A készülék kitakarítja a lakást, elkerülve az összeütközéseket, lefedve még a nehezen elérhető sarkokat is. Hozzáadott értékként a porszívót otthoni biztonsági megoldásokkal is felszerelték. A Home-View funkció segít a porszívó navigálásában: a felhasználók a HOM-BOT elülső kameráján keresztül bármikor, bárhonnan megnézhetik, mi történik a lakásban, távolról irányítva a készüléket. A Home-Guard pedig házi biztonsági rendszerré teszi a készüléket: ha a HOM-BOT szenzorai mozgást érzékelnek, a készülék egymás után öt képet küld a felhasználó mobiltelefonjára, így értesítve tulajdonosát a szokatlan mozgásról.

Pontosan ez történt Ozer otthonában is. A HOM-BOT gyanús mozgást érzékelt, ezért elkezdett fényképeket készíteni már a betörés pillanatában. Amint megkapta a riasztást, Ozer azonnal értesítette a rendőrséget és a szomszédját. A betörő valószínűleg elmenekült, miután a HOM-BOT fényjelzései bekapcsoltak, így szerencsére semmi nem tűnt el vagy sérült meg a lakásban.

A wifi-képes LG HOM-BOT több mint egyszerű robotporszívó: egy igazi otthoni biztonsági őr. Az LG DeepThinQ™ mesterségesintelligencia-platformjával és a háztartási elektronikai eszközöket összekötő SmartThinQ™ rendszerrel a HOM-BOT könnyebbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az otthonok mindennapjait.


Virtuális építkezés

Több mint 100 km2 területet 259000 Minecraft-kocka felhasználásával építettek be virtuálisan azok a hazai diákok, akik a népszerű Minecraft oktatási verziójának segítségével úgy fejlesztették digitális kompetenciáikat, hogy felépítették a digitális Magyarország legnépszerűbb épületeit.

A legjobb alkotásokat 3D nyomtatással életre is hívták a Mincecraftország szervezői. A diákok a népszerű videójátékban, illetve annak oktatási verziójában építhették meg Magyarország kulturális színtereit, érdekességeit és látnivalóit.
A Microsoft Magyarország és a Budapest School közös kezdeményezésén több tucat iskola diákjai vettek részt, hogy játszva fejlesszék tovább digitális kompetenciáikat és híres magyar nevezetességeket építsenek a Minecraft nyílt játékterében.
A résztvevők többek között olyan épületeket kreáltak meg, mint a Lánchíd, az egri vár, a soproni tűztorony vagy a váci kőkapu.
A mozgalom célja az volt, hogy népszerűsítse a fiatalok körében a természettudományos pályát, a játék tere ugyanis egy olyan nyílt világ, ahol szabadon, kockázatok és korlátok nélkül alkothatnak a gyermekek, kitágítva kreativitásuk határait. A Minecraft oktatási verziójában az együttes alkotás és a közös problémamegoldás mellett játékosan sajátíthatják el az algoritmikus gondolkodás, a szabálykövetés és alkotás alapjait, amelyek ma már nélkülözhetetlenek a felsőfokú tanulmányok során és a munka világában is.